Forside

Retningslinjer for forebyggelse af malaria i Sydøstasien

Risikoen for overførsel af malaria varierer meget i Sydøstasien, med lav risiko på mange områder, men falciparum malaria, der er resistent over for mange lægemidler fremherskende i nogle bakkede, skovklædte områder langs internationale grænser. Malaria tendens til at være fraværende fra større byer og turistområder i dette område af verden.

Risikoen er lav i det meste af Thailand, og besøgende til de fleste turistområder, herunder Bangkok, Chang Ri og de kystnære feriebyer i Pattaya, gør Phuket og Koh Samui ikke nødt til at tage malariamidler. Dog bør personer, der rejser til disse områder stadig være opmærksomme på risikoen for malaria, og bør søge læge, hvis de udvikler en feber, mens i disse områder, eller op til et år efter at have forladt.

På de thailandske grænser med Cambodja, Laos og Myanmar (tidligere Burma) malaria er resistent over for mange lægemidler, herunder mefloqin så folk der arbejder eller tilbringer betydelige perioder på dette område bør tage regelmæssig doxycyclin eller eventuelt Malarone. Overland rejsende, der går backpacking i det nordlige Thailand nær grænsen til Myanmar har en lav men signifikant risiko for at få malaria. Hvis du rejser på dette område, bør du tage enten doxycyklin eller Malarone, eller tage alle mulige forholdsregler mod at blive bidt. Den ikke-drug fremgangsmåde kan være mere passende for folk kun bruger en kort tid nær grænsen, men hvis du tager denne tilgang, så husk at søge læge omgående, hvis nogen feber opstår.

Det malaria risikoen er lav i halvøen Malaysia og Sarawak og undgå myggestik er nok forebyggelse, bortset jungle områder, hvor klorokin plus proguanil anbefales. I Sabah er der en høj risiko for malaria og mefloquin er doxycyklin eller Malarone anbefales.

I Indonesien de anbefalede forebyggende lægemidler er proguanil plus klorokin, undtagen i Lombok og Irian Jaya, hvor der er en højere risiko, der kræver mefloqin doxycyklin eller Malarone. Dette gælder også for Østtimor. Der er en relativ lav risiko i Bali og medicin ikke er specifikt behov, men rejsende bør være opmærksomme på den potentielle risiko.

Der er lille eller ingen risiko i det meste af Kina og forebyggende medicin ikke nødvendigt. Imidlertid bør dem, der går til fjerntliggende områder fra ruten turist indhente rådgivning eller tage klorokin. Falciparum malaria findes kun i South Yunnan og Hainan-provinsen, hvor mefloquin, doxycyklin eller Malarone anbefales.

Chloroquin-resistente Plasmodium vivax stammer af malaria er ved at blive udbredt i dele af Sydøstasien.

Risk Land Foretrække regime Alternative regime
Risiko store, udbredte klorokin og mefloquin modstand til stede Cambodja (vestlige provinser, se nedenfor for andre områder)
Grænser Thailand med Cambodja, Laos og Myanmar
Laos (undtagen ingen risiko Vientiane)
Myanmar (tidligere Burma)
Doxycyklin eller Malarone
Risiko betydelige, lægemiddelresistens fælles Cambodia (undtagen lav risiko på nogle områder - se nedenfor, og stor risiko i de vestlige provinser - se ovenfor)
Kina (kun i Yunnan og Hainan, se også meget lav risiko nedenfor)
Østtimor
Irian Jaya [West Papua]
Lombok
Malaysia (Sabah, se også meget lav risiko og variable risiko nedenfor)
Vietnam (undtagen meget lav risiko i nogle områder, se nedenfor)
Meflokin eller doxycyklin OR Malarone
Risiko variabel, nogle chloroquin modstand Indonesien (med undtagelse af Bali og byer, som er meget lav risiko og Irian Jaya [West Papua] og Lombok, som er væsentlig risiko - se ovenfor)
Filippinerne (landdistrikter under 600m, ingen risiko i byerne, Cebu, Bohol og Catanduanes)
Dybe skove af halvøen Malaysia og Sarawak (men væsentlig risiko i Sabah, se ovenfor)
Klorokin plus proguanil Meflokin eller doxycyklin OR Malarone
Risiko meget lav Bali
Brunei
Cambodia (Angkor Wat og Siem Reap, men ingen risiko i Phnom Penh, højere risiko på andre områder, se ovenfor)
Kina (vigtigste turistområder, men væsentlig risiko i Yunnan og Hainan, se ovenfor)
Hong Kong
Korea (både nord og syd)
Malaysia (både Øst og Vest, herunder Cameron Highlands, men væsentlig risiko i Sabah [undtagen Kota Kinabalu] og variable risiko i dybe skove, se ovenfor)
Singapore
Thailand (Chang Rai, Kwai Bridge og de ​​fleste andre områder ingen risiko i Bangkok, men stor risiko for landdistrikterne skovklædte grænser se ovenfor)
Vietnam (byer, kysten mellem Ho Chi Minh og Hanoi, og Mekong-floden, indtil tæt på Cambodian grænse betydelig risiko på andre områder, se ovenfor)
Ingen medicin anbefales, men undgå myggestik og huske muligheden for malaria, hvis du har feber

Altid se på apoteket for mere detaljerede oplysninger om risikoen for malaria i hvert land, du besøger. Apoteket vil være i stand til at fortælle dig, hvilke lægemidler anbefales.

Husk at fortælle på apoteket:

  • hvis du er gravid, planlægger at blive gravid eller ammer
  • hvis du lider af nogen sygdomme eller tilstande
  • hvis du tager alle regelmæssige medicin
  • hvis et barn rejser sammen med dig.

Denne information vil hjælpe apoteket anbefale den mest hensigtsmæssige regime for dig.

Husk at forlade dig selv nok tid, før du forlader for at få din medicin. Alle forebyggelse af malaria medicin skal startes, før du rejser. Mefloquin skal startes to til tre uger før afrejse, klorokin og proguanil bør startes en uge før, og Malarone og doxycyclin en til to dage før afrejse.

Retningslinjer for forebyggelse af malaria i Sydøstasien. Cambodja.
Retningslinjer for forebyggelse af malaria i Sydøstasien. Cambodja.

Chloroquin ( Avloclor eller Nivaquine ) og proguanil (Paludrine) kan købes fra apoteker, men skal muligvis bestilles i, hvis du går til en lang rejse. Mefloquin (Lariam), doxycyclin (f.eks Vibramycin), og Malarone alle kræver en recept fra din læge.

Af disse grunde ser altid på apoteket i mindst tre uger, før du planlægger at rejse, for at finde ud af, hvilke (hvis nogen) medicin anbefales, når du skal begynde at tage dem, og om du har brug for en recept for at få dem.

Husk at tage din medicin regelmæssigt, mens du er væk, og fortsætte med at tage dem i yderligere fire uger efter at have forladt malarious område, med undtagelse af Malarone, som kun skal videreføres i en uge efter at have forladt.

Altid mistanke malaria og søge akut lægehjælp, hvis du udvikler feber eller influenzalignende sygdom, mens du er væk (selv hvis du tager forebyggende medicin) eller op til et år efter du vender tilbage, især i de første tre måneder.


Relaterede emner

E-nyhedsbrev
Abonner på H.H Press

Vores ugentlige almen interesse e-nyhedsbrev holder dig up to date på en bred vifte af sundhedsmæssige emner.

Tilmeld dig nu
Forside  >  Travel sundhed  >  Rejsesygesikring fakta  >  Retningslinjer for forebyggelse af malaria i Sydøstasien